Luco Alarm mag containerparken beveiligen

Na een omvangrijke publieke prijsvraag heeft Luco Alarm uit Houthalen-Helchteren het contract binnengehaald om alle containerparken van Limburg.net met camera's uit te rusten. Het gaat om een opdracht van 6 jaar. Voorlopig zijn er 14 containerparken die het nieuwe systeem zullen gebruiken, en dit voor een conctractwaarde van 60.000 euro. Maar Limburg.net maakt zich sterk dat op een termijn van 5 jaar, alle gemeentelijke parken in Limburg de overdracht naar de intercommunale zullen doen, waardoor Luco dus ook meer werk zal krijgen.

luco alarm1"Er waren een aantal redenen om voor Luco Alarm te kiezen," zegt Kris Somers, communicatiedirecteur van Limburg.net. "Vooreerst was de kwaliteit van hun beelden tijdens de nachtelijke uren duidelijk het beste. Dat is belangrijk om de heerschappen te herkennen die menen dat ze 's nachts op onze parken kunnen rondzwerven. Daarnaast is ook de scherpte van de beelden overdag belangrijk. Dit vooral voor de bescherming van onze medewerkers. Het gebeurt, gelukkig niet al te vaak, dat onze parkwachters worden aangevallen of bedreigd door bezoekers. Om deze mensen te identificeren, zijn goede camerabeelden nodig."

Wanneer de camera's van Luco Alarm geïnstalleerd worden is nog niet helemaal duidelijk. "We moeten in het kader van de privacy-wetgeving nog even overleggen met onze medewerkers," aldus nog Kris Somers.