Nieuws Limburg Ludo Geurden is voorzitter Horeca Vlaanderen

Ludo Geurden is voorzitter Horeca Vlaanderen

Ludo Geurden is voorzitter Horeca Vlaanderen

De Vlaamse federatie van horecabedrijven heeft een nieuwe voorzitter. Limburger Ludo Geurden, eigenaar/zaakvoerder van Hostellerie Mardaga in As, volgt een andere Limburger op: Filip Vanheusden.

Horeca Vlaanderen is de grootste vereniging van horecazaken in ons land. De voornaamste doelstelling is, om via diverse kanalen, de leden te informeren over de diverse mogelijkheden om hun bedrijf beter te runnen. Daarnaast heeft de federatie een uitgebouwde lobby-poot die de sector vertegenwoordigt bij overheidsinstanties. Het bestuur heeft de loodzware opdracht om stevige dossiers op tafel te gooien, onder meer rond de witte kassa, flexibele arbeid, rendabiliteit en recent ook nog de maatregelen rond de coronacrisis.

Het is inmiddels 6 jaar geleden dat Filip Vanheusden, zaakvoerder van ’t Borrelhuis in Hasselt en het aangrenzende restaurant KwiZien, tot voorzitter van de federatie werd benoemd. Nu zijn mandaat afloopt, zijn er nieuwe verkiezingen gehouden. Die zijn gewonnen door Ludo Geurden van hotel-restaurant Mardaga in As. Hij krijgt het mandaat om de sector aan te voeren.

Ludo Geurden is een horeca-vakman in hart en nieren. Hij begon zijn carrière in het hotelwezen, waar hij diverse functies bekleedde voor internationale groepen. Daarna nam hij Mardaga in As over, een begrip in Limburg als hotel, restaurant en vergaderfaciliteit. Zo werd de zaak eerder dit jaar nog verkozen tot Beste Vergaderlocatie van België. Met zoon Maxim is meteen de opvolging verzekerd.

Ludo Geurden, een broer van Peter Geurden van Different Hotels, engageert zich al geruime tijd als voorvechter van de belangen voor de horeca. Zo was hij de afgelopen jaren voorzitter van de federatie Horeca Limburg. De volgende stap is dus in de Vlaamse potjes te gaan roeren…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.