Nieuws Limburg Ludo Geurden: “Volledige lockdown van horeca nipt vermeden”

Ludo Geurden: “Volledige lockdown van horeca nipt vermeden”

Ludo Geurden: “Volledige lockdown van horeca nipt vermeden”

Ludo Geurden, uitbater van Mardaga in As en voorzitter van Horeca Vlaanderen, is niet opgetogen met de nieuwe coronamaatregelen die vooral de horecasector treffen. “Toch had het nog veel erger gekund, want de volledige lockdown van alle cafés, restaurants en hotels was een reële optie voor deze regering”, waarschuwt hij.

Dat de cafés vanaf vrijdag al om 23 uur moeten sluiten en amper vier klanten per tafel mogen toelaten, is voor de voorzitter van de horecafederatie een stap te ver. “Een slag in het gezicht. We hebben met man en macht gelobbyd om dit te voorkomen, maar het heeft niet mogen zijn. De nieuwe maatregelen waren het maximale dat we uit de brand konden slepen. Toch had het veel erger gekund, want eerst lag een volledige lockdown van de horeca op tafel. Dat hebben we gelukkig kunnen verhinderen.”,

Volgens Geurden was het de bedoeling om de hele horeca onverbiddelijk te sluiten. “Dus niet alleen de cafés, maar ook de restaurants en hotels zouden dicht moeten. Dat dit toch een regelrechte catastrofe zou lijden, heeft uiteindelijk geleid tot een mildere beslissing. Anders zou de sector echt kapot gemaakt zijn.”

Toch geeft Geurden toe dat er verstrengde maatregelen nodig zijn om het virus in bedwang te houden. “De cijfers gaan nu eenmaal de verkeerde kant uit, en dan moet iedere sector zijn steentje bijdragen om erger te voorkomen”, besluit hij.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.