Nieuws Limburg Ludo Gielen aan de top van wereldspeler in plastic

Ludo Gielen aan de top van wereldspeler in plastic

Ludo Gielen aan de top van wereldspeler in plastic

Ludo Gielen (40) komt mee aan de top te staan van de fusie tussen Schoeller Arca Systems en Linpac Allibert. Gielen rapporteert als Chief Commercial Officer (CCO) rechtstreeks aan topman en CEO Erik de Bokx van de fusiegroep die de naam Schoeller Allibert draagt. Negen maanden geleden raakte al bekend dat Linpac Allibert (met vestiging in Nijvel) en Schoeller Arca Systems (met vestiging in Leopoldsburg) plannen hadden om de handen in mekaar te slaan. Dinsdag is dan bekendgemaakt dat de groep onder de nieuwe vlag Schoeller Allibert door het leven zal gaan. Schoeller Allibert wordt een wereldbedrijf met 2.000 medewerkers, een gebudgetteerde omzet van 550 miljoen euro voor dit jaar en 40 productie- en verkoopsorganisaties in bijna alle Europese landen, het Amerikaanse continent en Azië. Het wordt meteen de nummer één op vlak van herbruikbare plastic verpakkingen en containers. De nummer twee, het Zwitserse Georg Utz, volgt op respectabele afstand (omzet 180 miljoen euro).

Het hoofdkwartier van Schoeller Allibert is gevestigd in Nederland. De groep heeft zo’n 2.000 plastic producten in portefeuille: van paletten, over containers, kratten, emmers en speciale dollies tot vloerroosters. Dat alles is bestemd voor een tiental sectoren.
gielen_230312_sem_04.jpgLudo Gielen krijgt daarbij 3 afdelingen onder zijn hoede: “Er komt ten eerste een webwinkel voor eindgebruikers. Voor het eerst richten we ons daarmee ook op particulieren. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor onze regionale verkoopsorganisaties in Europa, de VS en Azië. Tot slot wordt ook het wereldwijd uitrollen van onze kennis op vlak van businessontwikkeling één van mijn taken.”

Na moeilijke jaren door de crisis verwacht Gielen dat de nieuwbakken groep weer met het groeipad kan aanknopen. “We moeten weg van de weggooi-traditie in de verpakkingswereld, herbruikbare verpakking wordt de nieuwe trend,” maakt Gielen zich sterk. Wegens de sterke positie in Europa zijn bijkomende overnames weinig waarschijnlijk. “Maar in Azië is er op dat vlak nog ruimte.”

Carrière
Voor de 40-jarige Kampenaar betekent het een nieuwe stap in een merkwaardige carrière. In 1998 ontwikkelde hij zelf een lichtgewicht plastic pallet voor de industrie. Zijn bedrijf BiPP kwam zes jaar later in handen van twee Nederlandse groepen, die later fuseerden tot Schoeller Arca Systems.

Met de jongste fusie tussen Schoeller Arca en Linpac Allibert wordt Gielen nu de nummer twee van een nieuwe nummer één in de wereld.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.