Nieuws Limburg Ludo Gielen richt eigen investeringsfonds op

Ludo Gielen richt eigen investeringsfonds op

Ludo Gielen richt eigen investeringsfonds op

Ludo Gielen, oprichter van BiPP en topman bij Schoeller Arca Systems, heeft met Blue Oceans Investments een investeringsvehikel opgericht dat innovatieve starters wil bijstaan op financieel en andere vlakken. Drie projecten liggen onder de loep. Ludo Gielen (39) is momenteel bij de multinational Schoeller Arca Systems verantwoordelijk voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Als pas afgestudeerde scheikundige ingenieur stond hij in 1996 aan de wieg van Basic Industrial Plastic Pallets (BiPP), uitvinder en producent van plastic pallets in Leopoldsburg. Na een paar tussenstappen behoort BiPP nu tot de groep Schoeller Arca Systems. “Ik ben met BiPP begonnen met ocharme 20 euro en zonder veel coaching. Dat is me altijd bijgebleven”, zegt Ludo Gielen in een gesprek met deze redactie. “Ik heb me altijd voorgenomen om ooit werk te maken van coaching en financiering van jonge, beloftevolle mensen met een goed idee. Dat is nu Blue Ocean Investments geworden. Maar ik blijf actief bij Schoeller.”

Duurzaam
“Neen, dit is geen hobbyclub”, zegt Gielen over het nieuwe investeringsvehikel. “Momenteel zijn we een team van specialisten aan het samenstellen om de zaken professioneel aan te pakken.” Gielen kadert Blue Ocean Investments in de vaststelling dat de huidige economische en financiële modellen onder druk komen te staan. “In de geest van de bestseller ‘Blue Ocean Strategy’, waarbij concurrentie en competitie plaatsruimt voor samenwerking en innovatie,” zegt Gielen.

Blue Ocean Investments richt zich dan ook op starters die een innovatief product of proces op een duurzame manier in de markt willen zetten. “En die op grote schaal uit te rollen zijn. Op dat ogenblik kunnen andere investeerders, zoals LRM, mee aan boord komen”, aldus Gielen. “Wij helpen de droom van jonge ondernemers verwezenlijken.”Er wordt gemikt op projecten die 50.000 tot 200.000 euro nodig hebben. Momenteel liggen er drie projecten ter studie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.