Nieuws Limburg Luikse luchthaven beste ter wereld voor cargo

Luikse luchthaven beste ter wereld voor cargo

Luikse luchthaven beste ter wereld voor cargo

Liege Airport is in Singapore verkozen tot beste cargoluchthaven van het jaar. De luchthaven die ook veel gebruikt wordt door Limburgse export- en importbedrijven, verhoogt bovendien de inspanningen om de infrastructuur en dienstverlening verder uit te breiden.

“In bijna 20 jaar tijd is Liege Airport een echte cargo-referentie geworden van internationaal niveau dankzij een unieke strategie,” zegt directeur Luc Partoune. “We nemen grote en kleine vrachten aan, en zetten daarbij in op flexibiliteit, snelheid en eenvoud. In 2013 werd 561.000 ton cargo in Liege Airport doorgevoerd, wat ons op nummer 1 plaatst in de ranglijst van Belgische cargoluchthavens en nummer 8 in Europa.”

Liege AirportDe luchthaven van Luik is ook ambitieus op vlak van passagiersvervoer. Er werden recent 3 nieuwe bestemmingen aangekondigd, meer bepaald Ajaccio en Bastia op het Franse eiland Corsica (Air Corsica) en Casablanca in Marokko (JetAir Fly).

Liege Airport heeft tot slot een samenwerking aangekondigd met Maastricht/Aachen Airport. Luc Partoune: “Op middellange termijn moet dit lukken, o.a. op het gebied van passagiersverkeer. Gezamenlijke marketing, gedeelde vluchtschema’s, een gestroomlijnde mobiliteit, etc. We denken ook aan schaalvergroting voor de businessvluchten.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.