Nieuws Limburg Luminus neemt Zonhovense Insaver over

Luminus neemt Zonhovense Insaver over

Luminus neemt Zonhovense Insaver over

Jan Pollaris, Tom Martens (ook actief bij UgenTec) en Rudy Bonten hebben 51 procent van hun onderneming Insaver verkocht aan energiebedrijf Luminus. Ze blijven wel aan boord om de verdere groei te begeleiden.

Insaver werd opgericht in 2012 en is gespecialiseerd in isolatie, zonnepanelen en batterijen om thuis energie op te slaan. Vanuit het hoofdkantoor in Zonhoven (er is ook een tweede vestiging in Temse) wist het trio de omzet op te drijven tot 5 miljoen euro en het personeelsbestand te doen groeien naar 30 mensen. Er werd al enige tijd nauw samengewerkt met Luminus, dat zelf via overnames, een uitbreiding van het aanbod nastreeft.

“We evolueren van een bedrijf dat energie verkoopt naar een partner die het energieverbruik en de kosten helpt te verminderen”, zegt Grégoire Dallemagne, CEO van EDF Luminus. “We doen dit enerzijds door bijkomende dienstverlening op te zetten en anderzijds door de markt van hernieuwbare energie aan te boren. In dat perspectief hebben we sinds 2014 al een 6-tal acquisities gedaan (waaronder Leenen in Sint-Truiden). Insaver, dat dezelfde drang heeft naar de vermindering van de CO2-uitstoot via kwalitatieve oplossingen, is de volgende in het rijtje.”

Dallemagne geeft aan dat de visie en sterke leiding van de aandeelhouders bij Insaver een reden was voor de overname. Zij zullen, versterkt door een aantal bestuurders van Luminus, de verdere uitbouw van Insaver in goede banen moeten leiden. Een verdubbeling van omzet en medewerkers wordt vooropgesteld, al kan daar geen streefdatum op geplakt worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Ardooie, Beringen
Ardooie

Gutami opent tweede vestiging

Gutami Solar, de groothandel in zonnepanelen en andere toepassingen voor slimme energie, heeft in Ardooie een tweede vestiging geopend. "Met… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.