Nieuws Limburg Lummens rakettenbedrijf kan kwaliteitsprijs winnen

Lummens rakettenbedrijf kan kwaliteitsprijs winnen

Lummens rakettenbedrijf kan kwaliteitsprijs winnen

Het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg reikt ieder jaar een onderscheiding uit aan een Vlaamse onderneming die uitblinkt in het verbeteren van de kwaliteit. Bij de 4 genomineerden is ook één Limburgs bedrijf: Sabca Limburg uit Lummen, de firma die onderdelen maakt voor de lucht- en ruimtevaart.

De Kwinta Business Excellence Award heet het felbegeerde beeldje dat het VCK aan de winnnaar mee naar huis geeft. Het is een bekroning voor organisaties die door innovatie of de opwaardering van hun medewerkers erin slagen de kwaliteit fors op te trekken. De eindstrijd gaat tussen 4 genomineerden: Continental Automotive Benelux, CNH Industrial Belgium, Indaver en Sabca Limburg.

De jury nomineerde Steven Wathiong, Chris Derdelinckx en Chris Verhoelst van Sabca Limburg voor hun project waarin klantentevredenheid centraal staat. Ze doen dit door de medewerkers te activeren via methodieken van Lean en Six Sigma. Met training en coaching worden de mensen betrokken om zowel de technische processen als hun eigen functioneren te optimaliseren. “Een knap voorbeeld van een combinatie die uiteindelijk de kwaliteit van het eindproduct en de service aan de klant ten goede komt”, stelt de jury.

Donderdag weten we of Sabca Limburg met de gegeerde hoofdprijs aan de haal gaat.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.