Nieuws Limburg Lummens wijnhuis verdeelt officiële WK-wijn

Lummens wijnhuis verdeelt officiële WK-wijn

Lummens wijnhuis verdeelt officiële WK-wijn

De witte en rode wijn die tijdens alle officiële gelegenheden op het WK Voetbal in Brazilië zal geschonken worden, is nu ook in België verkrijgbaar. Het Huis van de Smaak in Lummen heeft van de verdeler de exclusieve rechten voor deze provincie gekregen.

Johan Convents, zaakvoerder van het Huis van de Smaak in Lummen, kent de voetbalwereld door en door. Als voormalig voetbaljournalist was hij zelf nog aanwezig tijdens de laatste 2 WK’s die de Belgen mochten betwisten (Frankrijk en Japan/Zuid-Korea). Met dit nieuwe product kan hij de passie voor wijn en voetbal combineren.

Faces1“We wisten al langer dat een officiële producent zou aangeduid worden om de WK-wijn te gaan maken,” vertelt Convents. “Het is een exclusieve wijn van Braziliaanse makelij die je niet in de supermarkten zal vinden. Via onze goede contacten met de importeur zijn we erin geslaagd om zowel de witte als rode wijn te mogen verdelen.”

De wijn heet Faces en wordt gemaakt door het Braziliaanse wijnhuis Lidio Carraro. “De witte wijn is een speelse Chardonnay, aangevuld met Riesling en Muscat,” weet Convents. “Voor de rode versie werden zelfs speciaal 11 druivensoorten gemengd, wat een bijkomende verwijzing is naar de 11 spelers in een voetbalteam.”

Het Huis van de Smaak denkt dat heel wat restaurants en verenigingen die initiatieven nemen in het kader van het WK, speciaal deze wijnen zullen schenken. Ze kosten 10 euro per fles, incl. BTW.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.