Nieuws Limburg Lumoza in top-10 meest beloftevolle spin-offs

Lumoza in top-10 meest beloftevolle spin-offs

Lumoza in top-10 meest beloftevolle spin-offs

Het weekblad Vacature heeft een Vlaamse top-10 (om te zien) samengesteld met de spin-offs van universiteiten en hogescholen die het meeste kans maken om het tot grote internationale groeibedrijven te schoppen. Daarbij ook één Limburgse onderneming, meer bepaald Lumoza uit Diepenbeek. Dit jonge bedrijf maakt zonnecellen die zo dun zijn dat ze met een printer ergens op kunnen gedrukt worden.

“Het idee is om zonnecellen, sensoren en andere elektronica te vermenigvuldigen met een gewone printer,” zegt stichter Wouter Moons (foto). “Zou het niet fantastisch zijn om bijvoorbeeld zonnepanelen te multipliceren door ze in de drukkerij op een dun blaadje te kopiëren? De techniek die we hiervoor gebruiken, kan je vergelijken met een hele hoop kleine led-lichtjes, die we in de inkt soppen en vervolgens op een flexibele drager als een plastic flapje drukken.”

Ann-Pascale Bijnens , directrice van het TechTransfer-instituut van de Universiteit Hasselt is blij één vermelding in de top-10, maar nuanceert dit anderzijds in de krant De Standaard. “Limburg doet het helemaal niet slecht, ook al komt er maar één Limburgs bedrijf in de lijst voor. Negen procent van alle Vlaamse spin-offs komt uit Limburg. Als je dat relateert aan de beperkte grootte van onze universiteit, dan is dat een teken dat het hier ontzettend hard leeft.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.