Samen met haar broer Bart Vandenhove en haar moeder Alma Van Even runde Maaike met passie het familiebedrijf Prêt-à-Goûter, het gekende restaurant in Heusden-Zolder dat 10 jaar geleden nog een Michelinster had en deze vrijwillige inleverde.
Lees ook: Sterrenrestaurant hangt schort aan de haak.“Als sommelier en drijvende kracht achter de zaak wist ze elke gast met haar innemende schaterlach en gastvrijheid te omarmen”, zo stelt de familie. “Haar liefde voor gastronomie was grenzeloos en ze zette met volle overgave het levenswerk verder van haar vader, Geert Vandenhove.”
De horecawereld verloor een bijzonder talent. De culinaire reis van Maaike begon begon in 2003, toen de familie Vandenhove hun eerste zaak boven het slachthuis in Hasselt opende. Een jaar later verhuisden ze naar Bolderberg, waar Maaike met haar tomeloze inzet Prêt-à-Gouter tot een culinair begrip maakte. Haar toewijding werd erkend met nominaties voor Ladychef of the Year en Sommelier van het Jaar.
Onlangs wist ze Vlaanderen nog te charmeren in het televisieprogramma Met Vier in Bed, waar haar warme persoonlijkheid en aanstekelijke lach diepe indruk maakten. Maaike droomde ervan om het restaurant verder te laten bloeien en had grootse plannen voor de toekomst, als eerbetoon aan haar vader. Haar familie zal met hart en ziel die droom blijven koesteren en voortzetten.
Bovenal was Maaike de liefdevolle echtgenote van Frank Keijers en een trotse, zorgzame mama van hun vier kinderen: Loïck, Lien, Jan en Fons. “Haar heengaan laat een onbeschrijfelijke leegte achter, maar haar geest van gastvrijheid, warmte en liefde zal altijd voortleven”, zo stelt de familie.
Verdere details omtrent de plechtigheid volgen later. Namens de redactie: ons diepste medeleven aan Frank, de kinderen, andere familieleden en talrijke vrienden en kennissen van Maaike.