Nieuws Limburg “Maak naast Natuurpunt ook een Menspunt”

“Maak naast Natuurpunt ook een Menspunt”

“Maak naast Natuurpunt ook een Menspunt”

Na de lentevuurspin in Lommel, de groene specht op de Noord-Zuid en de gentiaanblauwtjes in Lummen is er nu het hondskruid in Brustem dat stokken in de wielen van bedrijven, verenigingen en mobiliteitsprojecten steekt. “Onze provincie kreunt onder het milieufanatisme”, aldus Johann Leten van Voka Limburg. “Natuur is absoluut belangrijk in ons Bronsgroen Eikenhout, maar kunnen we ook eens bekijken wat hier allemaal tegenover staat? Moeten we naast Natuurpunt binnenkort een Menspunt oprichten misschien?”

“Op de vroegere militaire luchtmachtbasis in Brustem, totaal geen natuurgebied, dreigt een orchidee een handvol events tegen te houden. Absurd. Net zoals in Lommel, waar milieuverenigingen protesteren tégen 377.000 zonnepanelen die voor groene (!) energie zorgen in het industriegebied Kristalpark. De zone van 258ha wordt door de lokale natuurverenigingen verkocht als één groot waardevol natuur- en heidegrond met toevallig alle beschermde soorten insecten van Europa. Dit is compleet de wereld op zijn kop. En dan spreken we nog niet over de activisten rond de Noord-Zuid, industriegebied Lummen Zuid, het Munsterbos, de Essers-uitbreiding en De Kiep.”

Johann Leten is boos: “Ecologie is belangrijk, maar economie is dat ook. Willen we dat Limburg één groot natuurreservaat wordt waar het enkel voor spinnen, insecten en paddenstoelen goed leven is of hebben we ook aandacht voor de mens die er wil wonen, leven, zich ontspannen en werken? Ecologie en economie kunnen perfect samengaan maar niet zonder wederzijds respect en begrip van beide kanten. Het natuurfanatisme dat elke vooruitgang in Limburg tracht tegen te houden loopt echt de spuigaten uit. Binnenkort moeten we naast Natuurpunt ook een Menspunt oprichten om voor wat tegengewicht te zorgen…” Wie wordt lid?

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.