Maand kan niet meer stuc voor B-stuc

Het Bilzerse afwerkingsbedrijf B-stuc mag ons land vertegenwoordigen op de International Gyproc Trophy in Athene. Dat is het gevolg van de resem aan prijzen die de onderneming van Ben en Raphaël Goossens mee naar huis mocht nemen op de nationale wedstrijd voor afwerkingsbedrijven.

Bingo voor B-Stuc op de nationale Gyproc Trophy. Waar de collega's van Ronny Schoefaerts uit Diepenbeek het haalden in de categorie voor gipskarton ('plasterboard') pakte B-Stuc de gouden medaille voor het natte pleisterwerk.

"Nadat we vorig jaar met het project voor Z33 in Hasselt al bij de winnaars waren, kaapten we dit jaar zowel de publieksprijs als die van de vakjury weg voor ons werk bij Stella Artois", vertelt Raphaël Goossens. "We hebben daar meegewerkt aan de herbestemming van de oude watertoren, en dat is blijkbaar erg in de smaak gevallen."

Aan de onderscheiding komt nog een staartje: B-Stuc mag het traject Bilzen-Athene gaan afleggen om de Belgische eer te verdedigen op de internationale wedstrijd van Gyproc. Eind april 2023 nemen de nationale winnaars het daar tegen elkaar op. Go, go, go Goossens!

Trouwens nog dit: B-Stuc bouwt momenteel een gloednieuw hoofdkantoor in Bilzen. Op de KMO-zone Spelver 3 zullen begin volgend jaar de kantoren en magazijnruimte in gebruik worden genomen. De maatschappelijke zetel verhuist dan ook officieel vanuit Waremme naar Bilzen.