Nieuws Limburg ‘Maar’ 20 jobs geschrapt bij Galva Power

‘Maar’ 20 jobs geschrapt bij Galva Power

‘Maar’ 20 jobs geschrapt bij Galva Power

De herstructurering bij het thermisch verzinkingsbedrijf Galva Power in Overpelt zal uiteindelijk 20 van de 76 banen kosten. Dat zijn directie en vakbonden donderdag overeengekomen. De meerderheid van de afvloeiingen zal via brugpensioen (SWT) opgevangen worden. Aanvankelijk was het de bedoeling van de directie om het hele bedrijf te sluiten, maar op die beslissing kwam men nadien terug.

GalvaPowerBij Galva Power in Overpelt werd vorig jaar in november het voornemen tot sluiting aangekondigd. Een donderslag bij heldere hemel voor het personeel, aangezien er op dat moment veel opdrachten waren. Samen met de vakbonden werd de directie uiteindelijk overtuigd om het bedrijf toch een nieuwe kans te geven. De sluitingsplannen werden bijgevolg opgeborgen. Voorwaarde was wel dat er om op de kosten te besparen, een herstructureringsplan moest uitgewerkt worden. Daarover hebben de directie en de vakbonden 3 weken lang onderhandeld. Zo wordt er voortaan in 2 in plaats van 3 ploegen gewerkt. Donderdag is er eveneens een akkoord uit de bus gekomen waarbij het aantal mensen dat moet afvloeien op 20 werd vastgelegd. Minstens 15 van hen zouden in aanmerking komen voor brugpensioen of SWT. Voor de anderen zou een oplossing worden gezocht in de vestiging van Houthalen-Helchteren. Daarmee zullen uiteindelijk 56 banen worden gered. Vakbonden én directie tonen zich dan ook tevreden met het bereikte compromis.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.