Nieuws Limburg Maar liefst 70 procent meer jobs in Limburgse logistiek

Maar liefst 70 procent meer jobs in Limburgse logistiek

Maar liefst 70 procent meer jobs in Limburgse logistiek

De Limburgse logistieke bedrijven hebben het aantal vacatures vorig jaar met 70 procent zien stijgen, vergeleken met 2015. Eind vorig jaar waren er dat ruim 900. Dat is wellicht een onderschatting omdat niet alle vacatures bij de VDAB worden aangemeld. Ook de interimjobs zitten daar niet in.

Dat heeft de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Limburg becijferd op basis van gegevens van de VDAB. Over alle sectoren heen steeg het aantal vacatures bij de VDAB in Limburg met gemiddeld 35,4%. Opvallend is de stijging van de vacatures in de Limburgse logistieke sector. Met een toename van 70 procent in één jaar tijd scoort de logistiek twee keer hoger dan gemiddeld. De Limburgse logistiek groeit ook harder dan de Vlaamse. In Vlaanderen bedroeg de toename van het aantal vacatures ruim 50 procent.

“De vacatures in de logistiek zijn zowel gericht op laag- als hooggeschoolden”, zegt gedeputeerde Erik Gerits, tevens voorzitter van POM Limburg. “De invulling van de vacatures is van groot belang voor de verdere groei van de Limburgse economie. Door de nieuwe investeringen op de voormalige Fordsite in Genk, zullen er de komende jaren nog honderden logistieke arbeidskrachten nodig zijn.”

Dat beaamt ook Pascal Vranken, voorzitter van het Logistiek Platform Limburg. “De meest prangende beroepen zijn die van vrachtwagenchauffeur en magazijnmedewerker. Maar daarnaast is er ook een tekort aan hoogopgeleide logistieke experten.”

De POM Limburg heeft al enkele jaren een promotiecampagne lopen voor logistieke beroepen en opleidingen. Die blijft ook dit voorjaar voortlopen. “We gaan nu nog een stap verder door rechtstreeks in contact te treden met leerkrachten en leerlingen”, zegt Gerits. Zo vindt er op 11 en 12 mei de Logistieke Dag Limburg voor het onderwijs plaats.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.