Nieuws Limburg Maarten Bostyn is Jonge Ondernemer van het Jaar!

Maarten Bostyn is Jonge Ondernemer van het Jaar!

Maarten Bostyn is Jonge Ondernemer van het Jaar!

Op de druk bijgewoonde award-show in Hasselt, werd Maarten Bostyn van isolatiebedrijf Isola (Tongeren) woensdagavond uitgeroepen tot Jonge Limburgse Ondernemer van het Jaar. In een erg spannende finale ging hij nipt Lode Fastré (Farmaline), Yoeri Severy (Yappa) en Jan Everts (Interrent) vooraf.

Maarten Bostyn wordt dit jaar 36. De van origine West-Vlaming studeerde Rechten aan de KU Leuven en ging eerst als advocaat aan de slag. Hij verzeilde in Limburg door de liefde. Zijn schoonvader is Wilfried Blocken, de Zuid-Limburgse ondernemer die het bedrijf Isola heeft opgericht en grootgemaakt, onder meer door de uitvinding van producten als harde PUR-isolatie en Thermogran. In 2010 nam Maarten Bostyn samen met manager Herman Mullens het roer over bij de Tongerse fabrikant van thermische en akoestische vloerisolatie. Onder zijn bewind zijn de cijfers van Isola de goede richting blijven uitgaan.

Zo groeide het bedrijf van 1,7 miljoen omzet in 2007 naar 12,5 miljoen in 2015. Het aanbod werd verbreed, met onder meer in 2013 het plaatsen van chape. Maarten Bostyn besliste verder om in 2016 een zusterbedrijf in Polen op te richten. Meteen de eerste stappen van de ambitie om ook in het buitenland een gevestigde waarde te worden.

“De uitdaging is om te blijven groeien en de professionalisering van onze structuur verder te zetten”, aldus Bostyn, die in 2014 tevens voorzitter werd van basketbalclub Hubo Limburg United. In zijn dankwoord dankte hij in de eerste plaats zijn medewerkers. Hij had ook woorden van lof voor de andere genomineerden en had een speciaal woord van dank over voor zijn echtgenote als ‘rots in de branding’.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.