Nieuws Limburg Maaseikse zorgboerderij gelauwerd voor nieuwe ideeën

Maaseikse zorgboerderij gelauwerd voor nieuwe ideeën

Maaseikse zorgboerderij gelauwerd voor nieuwe ideeën

Uit meer dan 130 kandidaten heeft de Boerenbond de 10 meest innovatieve land- en tuinbouwbedrijven van Vlaanderen verkozen. De veelzijdigheid van de inzendingen bewijst volgens de organisatie dat de land- en tuinbouwsector een dynamische sector is en dat de bedrijfsleiders blijven inzetten op optimalisatie en vooruitgang.

Bij de winnaars ook één Limburgs bedrijf: de boerderij van Jos en Jeannine Nelissen-Janssen in Maaseik. Het innovatieve van hun onderneming is de combinatie van een zorgboerderij met een zelfpluktuin in de serre. Hoofddoel is de integratie en participatie van (jong)volwassenen met autisme. Voorts nodigen de eigenaars consumenten uit om in de serre groenten te komen planten, verzorgen en oogsten. En zo wordt de maatschappij (weer) in contact gebracht met de land- en tuinbouw. Bij uitbreiding denken Jos en Jeannine aan een kookatelier, waar met de eigen gekweekte producten gerechten kunnen klaargemaakt worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.