Nieuws Limburg Maasmechelse bank mocht deurwaarder geen cash geven

Maasmechelse bank mocht deurwaarder geen cash geven

Maasmechelse bank mocht deurwaarder geen cash geven

Het Fortis-filiaal van Maasmechelen zat fout toen het de Nederlandse deurwaarder Ruud Eussen tijdens twee bankbezoeken in totaal 550.000 euro cash meegaf. De regels rond witwaspraktijken zijn niet gevolgd. Dat heeft een rechtbank in Maastricht beslist. De bank moet het geld aan de curator geven die het faillissement van deurwaarder Eussen regelt.

FortisVolgens het vonnis, dat de economische website Wij Limburg.nl in handen kreeg, had Fortis Maasmechelen eerst een onderzoek moeten doen naar de herkomst van het geld en naar de beweegredenen van deurwaarder Eussen om het geldbedrag af te halen. Daarmee heeft Fortis niet de gedragscode van Febelfin gevolgd, noch de zorgvuldigheidsplicht nageleefd, aldus de rechter.

Bij zijn faillissement liet deurwaarder Eussen een put na van 2,2 miljoen euro. Het geld dat hij voordien wist af te halen bij Fortis Maasmechelen is nooit teruggevonden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.