Nieuws Limburg Maasmechelse mestfabriek Walkro is verkocht

Maasmechelse mestfabriek Walkro is verkocht

Maasmechelse mestfabriek Walkro is verkocht

De Gewestelijke InvesteringsMaatschappij Vlaanderen (GIMV) heeft samen met het Ierse Monaghan Mushrooms de Maasmechelse producent van champignon-compost Walkro gekocht voor 90 miljoen euro. De aandeelhouders van het bedrijf (sinds 2002 het private-equityfonds Bencis) waren al eerder op zoek naar een overnemer. Ondanks de sterke cijfers van Walkro in België (lees artikel hier), werden er toch zware verliezen geleden (volgens Nederlandse gegevens 3,5 miljoen in 2009 en 3,7 in 2008).

Walkro is met een omzet van 65 miljoen euro en 250 werknemers de grootste in zijn soort in Europa. Het bedrijf werd begin jaren ’90 met veel succes in Maasmechelen gelanceerd door de Nederlandse familie Walgraven (Wal-) en hun vennoot, dhr. van der Kroon (-Kro). Tot op vandaag wordt in deze vestiging wekelijks zo’n 3300 ton mest geproduceerd. Later openden de ondernemers nieuwe vestigingen in Nederland en Duitsland, door andere compostboeren over te nemen. In Riemst werd het bedrijf van de familie Kerkhofs aan de Walkro-groep toegevoegd. In 1997 gebeurde hetzelfde met LCB in Heusden-Zolder, waar wekelijks 640 ton substraat wordt gemaakt.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.