Nieuws Limburg “Maatregel goed voor 2.300 extra jobs in Limburg”

“Maatregel goed voor 2.300 extra jobs in Limburg”

“Maatregel goed voor 2.300 extra jobs in Limburg”

Op 1 mei 2015 werd het statuut van de Ontwrichte Zone Limburg van kracht, waarmee bepaalde bedrijven een tijdelijke vrijstelling van 25% krijgen bij aanwerving van een nieuwe medewerker. Twee jaar na invoering is de kaap in zicht van 150 Limburgse bedrijven die een aanvraag hebben indiend om van deze maatregel gebruik te maken. “We kunnen spreken van een zeer goed initiatief dat het mogelijk gemaakt heeft om de loonkost met 4 à 5 procent te verminderen”, zegt Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van Unizo Limburg. “Op iets meer dan twee jaar tijd is deze maatregel goed voor zo’n 2.300 extra arbeidsplaatsen in onze provincie.”

De maatregel kan gedurende 6 jaar worden toegepast. Een voorzichtige extrapolatie betekent een aangroei van 7.000 extra jobs. Hiermee zou het banenverlies door de sluiting van Ford Genk meer dan opgevangen zijn. “Alhoewel uit een recente bevraging bij Limburgse ondernemers blijkt dat de maatregel over het algemeen nog onvoldoende bekend is, is het toch verheugend om vast te stellen dat het aantal dossiers jaar na jaar toeneemt”, zegt Lodewyckx. In het eerste jaar werden 57 Limburgse aanvragen ingediend. In het tweede jaar is dat toegenomen tot 91. Wij zullen ons blijven inzetten om deze maatregel bekend te maken zodat zoveel mogelijk kmo’s er gebruik van kunnen maken.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.