Nieuws Limburg Machiels en LRM leggen zonnepanelen op het water

Machiels en LRM leggen zonnepanelen op het water

Machiels en LRM leggen zonnepanelen op het water

De familiale bedrijvengroep Machiels en de Limburgse investeringsmaatschappij LRM stappen samen in het project van de drijvende zonnepanelen van grondstoffengroep Sibelco. Ze leggen samen 8 miljoen euro op tafel om de energie op te wekken op de plassen in Dessel.

Machiels is één van de grootste exploitanten van zonnepanelenparken in ons land. En ook LRM heeft heel wat ervaring hiermee, zelfs met de drijvende soort. Zo zullen er ook in de waterplassen van het Cablepark aan Terhills in Dilsen-Stokkem panelen worden gelegd. Ze vervoegen nu het project van Sibelco, dat in Dessel jarenlang zand heeft ontgonnen en de plassen die hierdoor zijn ontstaan, verder zal exploiteren. Ook in Lommel en Mol beschikt Sibelco over plassen die voor deze energiewinning in aanmerking komen.

“Wij zijn eerder dit jaar door Sibelco gepolst om samen de mogelijkheden te onderzoeken van een drijvend zonnepark op een waterplas in Lommel”, bevestigt Luc Driesen, bij LRM verantwoordelijk voor de klimaatinvesteringen. “Maar uiteindelijk bleek de investering in Dessel efficiënter te zijn omdat de vestiging van Sibelco daar meer stroom zou kunnen afnemen.”

Het zonnepark in Dessel vergt een investering van naar schatting 8 miljoen euro. Het gaat om een zonnepark van maar liefst 5 hectare, goed voor een vermogen van 5 MWp. Daarmee wordt dat het grootste drijvende zonnepark van Vlaanderen. De Vlaamse regering had eerder al het licht op groen gezet voor een soort investeringssteun van 2 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.