Nieuws Limburg Machiels exporteert techniek Remo-sanering

Machiels exporteert techniek Remo-sanering

Machiels exporteert techniek Remo-sanering

De techniek waarmee Group Machiels het Remo-stort in Houthalen-Helchteren saneert, en daar bovendien gassen weet uit te halen voor energiewinning, wordt naar het buitenland geëxporteerd. Machiels heeft hiervoor samen met Vlaamse partners als UHasselt, OVAM, KU Leuven en VITO, een aantal Europese instanties aangezocht voor de oprichting van een Europees consortium.

foto Remo HouthalenHet is de bedoeling dat het Closing the Circle-project van Machiels op het internationale platform verder onderzocht wordt en daarbij grensoverschrijdende uitdagingen worden aangepakt zoals wetgeving en vergunningstrajecten, sociale aanvaarding, economische onzekerheid, industriële blokkage door gevestigde actoren, enzovoort. Eens dit uitgeklaard is, kunnen de naar schatting 150.000 tot zelfs 500.000 stortplaatsen op dezelfde manier als Remo gesaneerd worden.

Deze vorm van Enhanced Landfill Mining is alvast het onderwerp van een internationaal symposium dat dinsdag en woensdag plaatsvindt in Greenville, het door de overheid gesteunde cleantechplatform in Houthalen-Helchteren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.