Nieuws Limburg Machiels haalt groot order binnen in Kerkrade

Machiels haalt groot order binnen in Kerkrade

Machiels haalt groot order binnen in Kerkrade

Machiels Building Solutions, het houtverwerkend bouwbedrijf van Group Machiels in Beringen, heeft de opdracht binnengehaald om in Kerkrade (NL) 144 woningen volledig te verbouwen. Zelfs meer dan dat, want de daken en de buitengevels van de klassieke woningen worden vervangen door een houtskeletstructuur. Tegelijk worden ook nieuwe verwarmings-en ventilatiesystemen geïnstalleerd. Opmerkelijk is dat de verbouwing per woning slechts 8 dagen in beslag neemt, en dat de eigenaars intussen rustig in hun huis blijven wonen.

Machiels Building Solutions bouwt deze passiefhuizen in opdracht van de Nederlandse BAM-groep (waartoe ook Betonac behoort). De werken starten in mei en moeten in het najaar voltooid zijn.

“Het is algemeen bekend dat houtskeletbouw uitermate geschikt is voor buitenschilrenovatie,” legt sales- en marketingmanager Koen Van Gulck uit. “Onze troef voor dit soort wijkrenovaties is ongetwijfeld de geautomatiseerde productielijn, waarbij seriematig woningelementen van de band rollen.” Daarbij worden ook de geïsoleerde wanden gefabriceerd met ingebouwd schrijnwerk (ramen
en deuren) en ingebouwde leidingen voor technische installaties (cv, ventilatie, elektriciteit, kabel). Ook in België hoopt Machiels via deze techniek grootschalige renovatie- en nieuwbouwprojecten te realiseren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.