Nieuws Limburg Machiels stimuleert creatie 40 nieuwe jobs

Machiels stimuleert creatie 40 nieuwe jobs

Machiels stimuleert creatie 40 nieuwe jobs

Group Machiels gaat de gebouwen van Machiels Building Solutions (MBS) in Beringen verhuren aan de Group Essers, die op die locatie logistieke activiteiten gaat ontplooien voor Nike. MBS zelf verhuist daardoor naar Genk, waar de hallen van een toeleverancier van Ford zullen gebruikt worden om de productie van elementen voor houtskeletbouw in onder te brengen. Die laatste deal is evenwel nog niet rond.

MBS BeringenDe logistieke groep H.Essers heeft een belangrijk contract met Nike afgesloten om de opslag van de sportartikelen te beheren. Daarvoor wil Essers kortbij het distributiecentrum van Nike in Laakdal, en dichtbij de belangrijke verkeersaders (Albertkanaal en E313) gelegen zijn. De Genkse onderneming heeft hiervoor de bedrijfshal van MBS (Group Machiels) gehuurd, een oppervlakte van 25.000 m² waar momenteel elementen voor houtskeletbouw geproduceerd worden. Concreet zal H.Essers hier 14 containers per dag onder handen nemen, goed voor meer dan 20 miljoen paar schoenen per jaar. H.Essers zal 40 mensen tewerkstellen in dit nieuwe magazijn.

Ford Genk
Dit betekent ook dat Machiels Building Solutions naar een andere locatie moet verhuizen. Hiervoor werden de onderhandelingen opgestart over de aankoop van een productiehal in de nabijheid van Ford Genk. Het gaat om een locatie van een voormalige toeleverancier. Deze deal is echter nog niet helemaal rond. Eens de handtekeningen gezet, wil MBS de 2 productielijnen gefaseerd naar Genk verhuizen. Machiels hoopt hier eind april mee klaar te zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.