Nieuws Limburg Machinebouwer kiest na 33 jaar een nieuwe naam

Machinebouwer kiest na 33 jaar een nieuwe naam

Machinebouwer kiest na 33 jaar een nieuwe naam

De gekende machinebouwer IMA uit Beringen, verandert van naam. Het team van 40 gespecialiseerde medewerkers gaat voortaan door het leven als Vintiv. “Hiermee willen we onze eigenheid opnieuw vormgeven, maar ook het internationale karakter van ons bedrijf onderschrijven”, zeggen de drie eigenaars-zaakvoerders Joris Ceyssens, Steven Geudens en Johan Doucé.

IMA werd 33 jaar geleden opgericht door André Vandeput. Die verzamelde een sterk team rondom zich, waarmee IMA uitgroeide tot een gekende referentie voor de engineering en bouw van diverse productiemachines voor uiteenlopende sectoren als voeding, automotive, enzovoort. In 2017 gaf Vandeput de fakkel door aan 5 managers, die verdeeld over de vestigingen in Houthalen (40 mensen) en Maldegem (10 mensen) voor een verdere groei konden zorgen. Eind 2019 nam het team van Houthalen zijn intrek in een nagelnieuw complex in Beringen.

“In onze strategische oefening over de koers die het bedrijf zal gaan varen, hebben we beslist om onze twee vestigingen in Beringen en Maldegem van elkaar los te koppelen”, zegt Steven Geudens. “We gaan allebei op onze specifieke sterktes focussen. Dit houdt in dat de 2 bedrijfsleiders in Maldegem onder de naam IMA verdergaan, en wij met het team in Beringen als een apart bedrijf ons groeiparcours zullen verzetten. Onze onderneming zal Vintiv heten, een verwijzing naar eigenschappen als inventief, vooruitstrevend, innovatief…. Want dat is wat we zijn.”

“Vintiv is bovendien een naam die goed klinkt in diverse andere talen”, voegt Joris Ceyssens eraan toe. “We werken steeds vaker voor grote, internationale klanten, dus willen we ook daar uitgroeien tot een referentie.” Als slagzin kiest de machinebouwer voor Businesslike Machines. “Daarin komt terug dat we de business case van onze klanten als uitgangspunt nemen. Ze weten bovendien het menselijke aspect van onze onderneming naar waarde te schatten. En we geven ermee aan dat de allerhoogste kwaliteit de norm is voor de machines en oplossingen die we aanreiken.”

Voor bestaande klanten verandert er -buiten de naam- helemaal niets. Ook de functies binnen het management blijven ongewijzigd, met Joris Ceyssens (sales & marketing), Steven Geudens (operations) en Johan Doucé (finance & projects). “Na de MBO en het nieuwe gebouw is deze naamsverandering de derde grote stap op korte tijd. We zijn helemaal klaar voor de volgende sprong”, aldus het enthousiaste trio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.