Nieuws Limburg Made in Limburg wil u inspireren qua duurzaamheid

Made in Limburg wil u inspireren qua duurzaamheid

Made in Limburg wil u inspireren qua duurzaamheid

Vanaf volgende week pakt Made in Limburg uit met Sustainable Stories, een dossier rond duurzaamheid. Het doel? Bedrijven in de regio inspireren om duurzamer te ondernemen. Hiermee willen we ons als B2B-nieuwsmedium engageren om een inspirerende en aanmoedigende rol op te nemen.

Meer dan ooit is duurzaam ondernemen van belang voor mens en planeet. Steeds meer ondernemingen springen op de kar. Maar: zit de duurzaamheidsgedacht écht verweven in hun bedrijfsstrategie of is het eerder een PR-verhaal? Uit ons recent lezersonderzoek blijkt alleszins dat u graag meer wil lezen over groene economie.

Maar wat is duurzaam ondernemen precies en hoe begin je er aan? Hier bieden we de komende weken een antwoord op door waardevolle tips, diepgaande interviews en knappe cases uit de bedrijfswereld te brengen. Onze Vliegende Reporters werpen een blik achter de schermen bij pionierende bedrijven en zetten Sustainable Starters in de kijker.

Dit initiatief loopt in samenwerking met Luminus en CEO’s 4 Climate. “Wij streven naar een CO2-neutrale energietoekomst, waarbij bescherming van de planeet, welzijn en economische groei met elkaar verzoend worden”, zegt Marleen Nijsten van Luminus. “Daar werken we actief aan mee en willen we bedrijven in België helpen om hun CO2-voetafdruk te verkleinen en energie te besparen.”

“CEO’s 4 Climate brengt klimaatbewuste ondernemers samen om hen te inspireren en informeren over diverse topics om hun bedrijfsvoering te verduurzamen”, aldus Roland Maes – CEO en bezieler van CEO’s 4 Climate. “We willen fungeren als facilitator en accelerator van de duurzame transitie en zo tonen dat bedrijven het verschil kunnen maken.”

Vanaf maandag zijn diverse artikels, video’s en interviews over dit boeiende topic te volgen op de dossierpagina van deze website. Er komen rolmodellen aan bod, er zal een debat te zien zijn, en duurzame starters worden aan u voorgesteld. Komt dat zien!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.