Nieuws Limburg Maes leent half miljoen bij LRM om te groeien

Maes leent half miljoen bij LRM om te groeien

Maes leent half miljoen bij LRM om te groeien

Containers Maes, een snel groeiend afvalverwerkingsbedrijf uit Tessenderlo, heeft van LRM 500.000 euro gekregen om te investeren in de verdere uitbouw. De zogenaamde Plus-lening van LRM moet dienen om bijkomende installaties te bouwen voor de verwerking van bouw- en sloopafval. Maes is zich hier gaandeweg op gaan toeleggen, nadat zaakvoerder Yves Maes in 1991 was gestart met de verhuur van containers. Inmiddels telt zijn bedrijf 18 medewerkers en wordt een omzet behaald van 8 miljoen euro.

“Extra voordeel van deze Plus-lening is dat ze door de bank wordt beschouwd als bijkomend eigen vermogen, waardoor ook zij bereid was om bijkomende kredieten te verstrekken,” zegt Yves Maes.

Stijn Bijnens, algemeen directeur LRM licht toe: “Investeren in KMO’s is een kerntaak van LRM. Met de Plus-lening maken we risicokapitaal toegangkelijk voor kleine bedrijven. Ze is ook er geschikt voor de financiering van familiale ondernemingen. De grote voordelen zijn dat de bedrijven zonder allerlei waarborgen van risicokaptipaal kunnen genieten en tegelijk hun ambities onafhankelijk van derden kunenn realiseren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.