Nieuws Limburg Maes vist Patrick Laevers binnen als nieuwe CEO

Maes vist Patrick Laevers binnen als nieuwe CEO

Maes vist Patrick Laevers binnen als nieuwe CEO

Maes Recycling Group verwelkomt ex-Fost Plus topman Patrick Laevers als nieuwe CEO. Hij krijgt de opdracht mee om het Looise bedrijf te laten doorgroeien naar een omzet van 100 miljoen.

Maes Recycling Group werd in 2003 opgericht door de Limburgse ondernemer Yves Maes en is sindsdien uitgegroeid tot de Belgische marktleider in de verwerking en recyclage van bouw- en sloopafval. Op vijf jaar tijd is de omzet gestegen van 20 miljoen euro tot meer dan 70 miljoen euro. Het bedrijf verwerkt jaarlijks meer dan 900.000 ton afval op zijn sites in Tessenderlo, Vilvoorde, Tienen en Waremme.

Vorig jaar nog investeerde het Gentse Private Equity fonds Integra Fund meer dan 15 miljoen in het bedrijf om de verdere groei te ondersteunen. Maes zal hiermee zijn capaciteit verder uitbouwen en investeren in nieuwe technologieën om vanaf 2023 te voldoen aan de nieuwe Vlarem-8 richtlijnen. “De laatste jaren groeien we enorm hard, met meer dan 20% per jaar”, vertelt Yves Maes. “Van een lokale speler in Tessenderlo zijn we geëvolueerd naar een nationale speler en marktleider in de inzameling en verwerking van bouw- en sloopafval. De komst van Patrick Laevers laat ons toe ons verdere groeiplan te realiseren. Zo zal ik mij vooral focussen op de operationele kant van de business en zal Patrick het algemeen beleid en strategie voor zijn rekening nemen.”

CEO Patrick Laevers, vroeger nog actief bij Group Machiels, Van Vlierden, Shanks Group, Renewi en tot nu bij Fost Plus, zegt: “Ik ben zeer blij en fier om mee vorm te mogen geven aan de verdere professionalisering en groei van dit prachtige bedrijf. Recyclage en het uitwerken van duurzame businessmodellen zijn al mijn passie van helemaal in het begin van mijn carrière. Om dit nu in een voor mij nieuwe sector in waste management en in een ondernemende omgeving te mogen doen, voelt een beetje als thuiskomen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.