Maex uit Zonhoven helpt om oliedollars op te graven

De bedrijfsleiding van Maex Precision Production uit Zonhoven is terug thuis na deelname aan de Offshore Technology Conference in Houston, Texas. "Het is de grootste beurs voor iedereen ter wereld die te maken heeft met olieboringen en het ontginnen van olie op zee," vertelt Ronny Vandereydt van Maex. "Als specialist in moeilijke draai- en freeswerken hebben we intussen al diverse onderdelen gemaakt van boorkoppen die in deze sector worden gebruikt. Vandaar dat we nu nieuwe contacten leggen om wereldwijd deze expertise te kunnen aanbieden. De beurs was op dat vlak heel goed. We hebben speciaal hiervoor nieuwe machines gekocht waarvan de waarde snel in de miljoenen loopt."

Maex Precision Production wil ook groeien in de toelevering aan andere sectoren. "We staan traditioneel sterk in de automobielnijverheid, waarin we klanten hebben over de hele wereld," zegt Ronny Vandereydt nog. "Ook voor deze afdeling denken we aan grote investeringen. De vraag naar onze producten stijgt trouwens ook bij de machinebouwers, verwarmingsproducenten en andere metaalverwerkers. Vooral naar onderdelen waar anderen geen raad mee weten."

Om de ambitieuze plannen uit te voeren, heeft Maex nood aan extra bedrijfsruimte. "Het huidige pand zit nokvol. We zouden in feite dit jaar nog 2500 m2 moeten kunnen bijbouwen. Maar dan moeten we er wel dringend werk van gaan maken..."

Maex stelt vandaag zo'n 35 mensen tewerk en haalt een omzet van 5,5 miljoen euro.