Nieuws Limburg Magnetisch potlood is hype in Limburgse bouwsector

Magnetisch potlood is hype in Limburgse bouwsector

Magnetisch potlood is hype in Limburgse bouwsector

5 studenten van de Hogeschool PXL in Hasselt hebben als proef-onderneming een bedrijfje opgezet dat potloden verkoopt waarin een magnetische vulling zit. Hierdoor kan je met de achterzijde van het potlood ijzeren voorwerpen oprapen zoals schroeven of nagels. Het magneetje is ook hard genoeg om het potlood als een hamertje te gebruiken. En bovendien kan de schrijfstok als een leuk gadget dienen.

Buco 2 potloodMet al die troeven is het potlood een echt hype geworden in de Limburgse bouwsector. Maar liefst 7.000 exemplaren zijn er al verkocht. De keten Hubo biedt het te koop aan, en andere bouwhandelaars zijn geïnteresseerd.

De studenten hadden het succes zelf niet verwacht. Omdat ze de maximaal toegestane omzet van een mini-onderneming (6.000 euro) al na 5 maanden bereikt hebben, moesten ze een tweede mini-onderneming oprichten. “We begeleiden al acht jaar lang dit soort studenten-ondernemingen, maar zo’n succes hebben we nog nooit gezien,” zeggen Pina Cimino en Frank Joosten, begeleidende docenten binnen de PXL-bouwopleiding.

Het doel van Rob Bussé, Bryan Joris, Jente Thijs, Dimitri Van Hemelrijck en Koen Vantilt is nu om tegen einde februari 10.000 stuks te verkopen. De studenten presenteren hun product alvast op de bouwbeurs Bouwinnovatie die dit weekend start in Hasselt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.