Maison-V is een project van de horecaondernemers Filip Vanheusden en Wim Croonen (Thor Terrazza, Partaasch, Thor Catering, Het Goed van Bovy) en 3 veelbelovende jonge horecaprofessionals uit en met een liefde voor Maaseik, grens- en omstreken: Timo Haenen (o.a. Cordaat, Robuust, ..) wordt de chef-kok en Ivo Hermans (o.a. Cordaat, TerLand, …) en Domi Puttileihalat (o.a. Hotel Van Eyck) zullen als gastheren en het gezicht van Maison-V fungeren.
“Wat we gaan doen? Iets unieks”, aldus een enthousiaste Wim Croonen. “Op het iconische marktplein van Maaseik, gaan we een culinaire ervaring combineren met de traditionele, authentieke charme van de omgeving. Het aanbod is de klassieke Franse keuken, maar dan met een heel eigentijdse twist.”
Maison-V wil zowel instaan voor een lichte ontspannen lunch, voor een romantisch diner als voor een borrelhapje tussendoor. “En dit in een fantastisch interieur”, aldus nog Croonen. “Ook op het terras, waar je een fantastisch zicht op het historische marktplein hebt.”
De 5 initiatiefnemers kijken uit naar de start van dit avontuur. “We zijn hier ingestapt omdat we bij de eerste aanblik van het gebouw gecharmeerd waren door de uitstraling”, stellen Croonen en Vanheusden. “De Maaseikse bouwondernemer Frank Goyens heeft hier destijds een bijzonder straffe verbouwing doorgevoerd. Neem daarbij de charme van het marktplein en de mogelijkheden tot een sfeervol terras, en we waren helemaal verkocht.”
Ook van de samenwerking met de 3 lokale professionals heeft de doorslag gegeven. “De samenwerking met onze 3 mede-initiatiefnemers – allen met significante horeca-ervaring en een sterke verbondenheid met de Maaskant, was voor ons een absolute voorwaarde om in dit avontuur te stappen. Het hele team kijkt met veel enthousiasme uit naar de verwelkoming van de eerste klanten!”