Nieuws Limburg Makelaar laat huisverkopers zelf beelden maken

Makelaar laat huisverkopers zelf beelden maken

Makelaar laat huisverkopers zelf beelden maken

Omdat vastgoedmakelaars en potentiële kopers zich niet meer mogen verplaatsen naar woningen die te koop staan, worden er creatieve oplossingen gezocht om de huizenmarkt niet te laten stilvallen. Zo heeft immokantoor Aktimmo uit Sint-Truiden een deal gesloten met camerabedrijf Ricoh. Wie zijn huis wil verkopen, krijgt van Ricoh een pakket van professioneel materiaal geleverd om zelf een virtuele tour op te nemen. Die beelden worden vervolgens via Aktimmo doorgespeeld aan geïnteresseerde kopers.

Nog voor het verboden werd, bedachten makelaars als Vestio een oplossing voor het verbod op niet-essentiële verplaatsingen, zoals het afleggen van een plaatsbezoek. Ze gingen zelf naar de woning om met een videoverbinding het pand te tonen. Maar dat werd door de federatie verboden, en ook het maken van nieuwe beelden door makelaars was niet langer toegestaan.

“Daarom hebben wij nu de handen in elkaar geslagen met Ricoh Benelux”, zegt Sibo Berebrouckx van Aktimmo in Sint-Truiden. “Verkopers van panden kunnen via ons een set van opnamemateriaal bestellen bij Ricoh. De apparatuur wordt vervolgens aan huis geleverd, samen met de instructies om een virtuele tour van hun eigen woning op te nemen. Wij plaatsen vervolgens de video en foto’s online, zodat geïnteresseerde kopers het meest recente aanbod kunnen zien. Ze maken als het ware een virtuele wandeling door het pand en krijgen zo een voorsmaakje van het gebouw dat ze later in het echt kunnen bezoeken en eventueel kopen.”

“Op deze manier kunnen we de verkoop een maand vroeger opstarten en alvast een shortlist opmaken van geïnteresseerde kopers”, aldus nog Sibo Berebrouckx. “Zo kunnen we de fysieke bezoeken onmiddellijk inplannen na afloop van de maatregelen en verliezen we geen kostbare tijd.”

JCr.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Onderneming
Dossier

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.