Management Syntegro koopt aandelen van LRM over

De investeringsmaatschappij LRM heeft haar aandelen in Syntegro in Hasselt verkocht aan de mede-aandeelhouders. Het bedrijf maakt sinds de oprichting in 2007 hard- en software voor tijdsregistratie en toegangscontrole. Naast de 4 initiatiefnemers (Paul Van Aerschot, Herman Ceuppens, Johan Stempels en Ronny Dierkx) was LRM al bij de start betrokken partij. Het investeringsvehikel onder leiding van Stijn Bijnens had toen 350.000 euro veil voor het project.

Maar vandaag staat Syntegro op eigen benen en vormen de 300 klanten een solide basis voor de 4 oprichters om de koers zonder LRM verder te zetten. Vandaar de exit. Het bedrijf maakt zich sterk ook op eigen houtje de stap naar het buitenland te kunnen zetten. Zo zijn er contacten met mogelijke afnemers in Frankrijk, Duitsland en Engeland.

“Dankzij de inbreng van LRM heeft Syntegro haar technologische oplossingen vanaf nul kunnen ontwikkelen," zegt een dankbare CEO Paul van Aerschot (foto). "Hun marktkennis en financiële expertise heeft onze werking geprofessionaliseerd."

Stijn Bijnens is het eens: “Bij Syntegro hebben we onze rol ten volle kunnen spelen. We hebben een nieuwe KMO helpen opstarten en dankzij een goede samenwerking met het management hebben we een bijdrage geleverd in de verdere ontwikkeling ervan. Het feit dat Syntegro nu terug volledig in handen van de initiatiefnemers komt, maakt voor ons de cirkel rond.”