Nieuws Limburg Marc Ceelen wint nationale Innovatie Award

Marc Ceelen wint nationale Innovatie Award

Marc Ceelen wint nationale Innovatie Award

De Confederatie Bouw heeft tijdens de Belgian Building Awards haar Innovation Award uitgereikt aan Bouwonderneming Marc Ceelen uit Hamont. Sinds 2009 legt de firma zich toe op energiezuinig bouwen. Ze krijgt de prijs voor haar doorgedreven procesinnovatie. “Door middel van betaalbare processen en technieken wil het bedrijf de uiterst energiezuinige woningen van de toekomst optrekken,” aldus de jury.

marc ceelenOm energiezuinige woningen betaalbaar te houden, moet het bouwproces volledig worden herdacht. De luchtdichtheid moet bijvoorbeeld van bij de start worden aangepakt. “Marc Ceelen maakt daarvoor gebruik van een speciale dorpel, die de koudebrug wegwerkt of van raamkaders die onmiddellijk in de binnenmuur worden gemetseld. De toepasbaarheid op de bouwplaats staat hierbij altijd voorop,” luidt het juryverslag.

Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw: “Deze vernieuwende technieken zijn goede voorbeelden van de innovatie die nodig is om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Energiezuinige woningen moeten immers betaalbaar blijven. Het zijn bedrijven zoals Marc Ceelen die dit mogelijk maken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.