Nieuws Limburg Marc Meylaers nieuwe voorzitter VKW Limburg

Marc Meylaers nieuwe voorzitter VKW Limburg

Marc Meylaers nieuwe voorzitter VKW Limburg

De raad van bestuur van werkgeversorganisatie VKW Limburg heeft Marc Meylaers (°1966) unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter. Hij zal op 1 juli Bas van de Kreeke opvolgen.
Marc Meylaers is momenteel CEO bij ATL Renting, met vestiging in Paal-Beringen en actief in 6 Europese landen. Voorheen was hij meer dan 20 jaar actief bij LAG, de Breese bouwer van industriële voertuigen, waar hij in 2007 de leiding kreeg over de hele CIMC-BURG groep, die naast LAG ook diverse vestigingen heeft in Nederland, Polen, Finland en Duitsland.

“VKW Limburg kiest zo voor een voorzitter met een bijzonder grote ervaring in familiebedrijven en dit altijd in een sterk internationale context”, aldus gedelegeerd bestuurder Ruben Lemmens. “Een verbinder met een erg sterk netwerk, zowel binnen als buiten onze provincie en zelfs landsgrenzen. Een ideale stuurman om de organisatie nóg verder uit te bouwen, in het belang van de bedrijven en de Limburgse economie.”

Marc Meylaers zelf is opgetogen met zijn verkiezing: “Actief mee timmeren aan de toekomst van de Limburgse economie is iets waar ik erg naar uitkijk. Na het knappe parcours van mijn voorganger Bas van de Kreeke, zal ik met veel passie en goesting m’n schouders zetten onder de verdere uitbouw van VKW Limburg en dit ten dienste van onze leden en de Limburgse economie. Mijn ervaring als CEO in een familiale en internationale context zie ik hierbij als een troef omdat dit perfect aansluit bij het DNA van het Limburgse bedrijfsleven. Samen met de uitgebalanceerde VKW Limburg-bestuursploeg en een competent managementteam geeft me dat het volste vertrouwen in de toekomst.”

Ruben Lemmens, gedelegeerd bestuurder VKW Limburg, voegt nog toe: “Marc Meylaers staat bekend als een sterk verbinder, een man van overleg en evenwicht met veel oog voor waarden als integriteit, loyaliteit en discretie. En dat sluit naadloos aan bij het DNA van VKW Limburg. Zijn grote ervaring met familiebedrijven en internationale business zijn ongetwijfeld een troef in de ondersteuning van het Limburgse economisch weefsel. Bovendien is hij sterk doordrongen van de ‘Industrie 4.0.’-gedachte, een uitdaging waar ook onze Limburgse economie voor staat en waar VKW Limburg zijn leden ten volle in wil ondersteunen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.