Nieuws Limburg Marc Strackx, zaakvoerder van Alfa-Zet Systems: Vraag regelmatig feedback

Marc Strackx, zaakvoerder van Alfa-Zet Systems: Vraag regelmatig feedback

Marc Strackx, zaakvoerder van Alfa-Zet Systems: Vraag regelmatig feedback

De firma Alfa-Zet Systems uit Heusden-Zolder schrijft software voor de automatisatie van kassa systemen, afrekensystemen en betaaloplossingen.

Marc StrackxZaakvoerder Marc Strackx legt uit: “Alfa-Zet Systems is er van overtuigd dat er in de toekomst heel veel betalingen gaan gebeuren via smartphones en tablets. Dat gebeurt nu al sporadisch, maar deze technologie zal ook in winkels ingeburgerd geraken waardoor je aan de kassa via je smartphone of tablet kan betalen en betaalterminals soms zelfs niet meer nodig zullen zijn.

In ons innovatietraject zijn we op zoek gegaan naar de automatisatie van dergelijke betaaloplossingen. We hebben oplossingen ontwikkeld om betalingen te kunnen uitvoeren en ontvangen via verschillende toestellen:  smartphones, tablets of zelfs via kiosken. Nieuw in ons dossier is vooral dat wij zorgen voor een hybride oplossing. Dat betekent dat je onze oplossing op verschillende systemen kan toepassen in plaats van slechts op 1 systeem.  Wij hebben er voor gezorgd dat er wel 1 achterliggend platform is dat alles aanstuurt. Hierdoor kunnen winkels veel meer betaalsystemen aanvaarden en hebben ze een goedkopere oplossing om betalingen te ontvangen.

Wij zorgen voor een hybride oplossing

Om ons innovatiedossier voor te bereiden, hebben we een beroep gedaan op het Innovatiecentrum Limburg. Alfa-Zet Systems heeft in samenspraak met de innovatie-adviseur van het Innovatiecentrum het traject, de innovatie en de ontwikkelingen besproken om te starten met het schrijven van het kmo-innovatiedossier. Door de ervaring en feedback van de innovatie-adviseur hebben we minder tijd verloren in de voorbereiding van dit dossier en werden reeds een aantal hindernissen besproken.

Uiteindelijk hebben we bij het IWT een kmo-subsidiedossier ingediend onder de naam ALFACLEAR ( digitale cadeaukaarten, loyalty cards, city cards, …. ) , dat ook werd goedgekeurd. Daardoor hebben wij steun ontvangen waarmee een gedeelte van onze ontwikkelingskost gesubsidieerd werd. Ook belangrijk voor dit kmo-subsidiedossier was onze samenwerking  met de UHasselt. Als kennisinstelling zijn zij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in technologie en weten ze perfect wat er al op de markt voorhanden is. Bij hen konden we ook aftoetsen of we goed bezig waren.”

Vanavond op ons programma van de regionale zender: een uitgebreide reportage met deze Innovatieheld! Surf ook naar www.neemvoorsprong.be

Het Innovatiecentrum helpt bedrijven door hen o.a. te begeleiden bij het opstellen van een subsidiedossier. Meer weten over onze diensten? Surf naar www.innovatiecentrum.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.