Nieuws Limburg Marchetta bundelt 3 merken onder 1 dak

Marchetta bundelt 3 merken onder 1 dak

Marchetta bundelt 3 merken onder 1 dak

Marchetta Bouwprojecten, Thuis Best Woningbouw en Marchetta Villabouw worden op de 35ste verjaardag van het Genkse bouwbedrijf samengevoegd onder dezelfde koepel. De tweede generatie, die klaarstaat om de leiding in handen te nemen, behoudt alleen nog de familienaam als uithangbord.

Zeg voortaan gewoon Marchetta in plaats van de 3 aparte merken, die destijds door Franco en Emilio in het leven waren geroepen om een onderscheid te maken tussen de bouw van grotere woonprojecten en appartementen, particuliere woningbouw en exclusievere woningen.

Zaakvoerder Cerina Marchetta, vorig jaar nog verkozen tot Jonge Vlaamse Aannemer van het Jaar, verduidelijkt: “Wij zijn niet meer hetzelfde bedrijf als in 1985, en ook de markt is helemaal veranderd. Met de tweede generatie die nu aan het roer is, staan we voor best veel uitdagingen.”

“De grenzen tussen woonstijlen vervagen, een hoge energie-efficiëntie is cruciaal. De woningbouw wordt complexer, maar ook de eisen, en dit zowel vanuit de overheid als de klant. Meer dan ooit heeft de bouwer nood aan een nauwe, persoonlijke samenwerking tijdens zijn bouwtraject of bij de aankoop van een instapklare woning.”

“Dit vertaalt zich vandaag zeer duidelijk in de samenwerking met de klant”, vult broer Gianni Marchetta, medezaakvoerder en hoofd Uitvoering, aan. “Bovendien kunnen we dankzij onze hernieuwde strategie een breed publiek blijven aanspreken, dat bij ons terecht kan voor een bouwgrond of appartement tot een exclusieve villa.”

“Deze strategiewijziging gaat gepaard met een rebranding, waarin ‘familie’ centraal staat”, zegt Claudia Marchetta. De eigen familie blijft trouwens helemaal in het bedrijf actief. Stichters Emilio en Franco gaan zich evenwel toeleggen op innovatie en industrialisering, terwijl de operationele taken naar de kinderen worden doorgeschoven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer