Nieuws Limburg Marchetta investeert 2,2 miljoen in Genk

Marchetta investeert 2,2 miljoen in Genk

Marchetta investeert 2,2 miljoen in Genk

Marchetta Familiebouwers – gespecialiseerd in woningbouw en projectontwikkeling – is gestart met de bouw van 17 kmo-units in het Genkse Zwartberg. Met de bouw is een investering van 2,2 miljoen euro gemoeid. Het familiebedrijf stelt het merendeel ervan ter beschikking voor kmo’s en kleine zelfstandigen op zoek naar een kwalitatieve werk- of opslagplaats. Het einde van de werken is voorzien begin 2022.

Familiebedrijf Marchetta is normaal gezien bedreven in het bouwen van gezinswoningen. Met dit project ligt de focus voor één keer op de professionele klant. De nieuwe bedrijfszone, gevestigd tussen de Marcel Habetslaan en de Toekomstraat, zal plaats bieden aan 17 kmo-units met een oppervlakte tussen de 150 en 250 m2.

Medezaakvoerder Cerina Marchetta: “De afgelopen jaren kregen we vaker de vraag van kleinere aannemingsbedrijven of we weet hadden van interessante werkruimtes of opslagplaatsen. De keuze om een eigen kmo-zone in te richten, kwam er dus eigenlijk op heel natuurlijke wijze.”

“We hebben deze industriegrond nu al zo lang in ons bezit. Tot voor kort gebruikten we de grond enkel om ons bouwmaterieel op te slaan dat terugkwam van de werven. Veel ruimte bleef dus gewoon ongebruikt. Met de bouw van deze nieuwe kmo-zone hopen we een mooie bijdrage te leveren aan het Genkse bedrijfsleven.”

“Atypisch bedrijventerrein”

Voor de bouw van de kmo-units werkt Marchetta samen met aannemingsbedrijf Plus Construct uit Bree en architectenbureau MaMu Architects uit Hasselt. “In totaal stellen we 11 units ter beschikking van geïnteresseerde huurders, 6 units nemen we zelf in gebruik ter vervanging van onze oude industriehallen die worden afgebroken.”

“De units worden casco opgeleverd en zijn onderling koppelbaar. Aan de twee straatzijden kozen we ervoor om te werken met veel glas. Zo is het ook mogelijk om een unit in te richten als toonzaal met alles erop en eraan. Hoe vroeger een potentiële huurder zich aanmeldt, hoe meer inspraak er mogelijk is op vlak van voorzieningen.”

“Tel daar de sterke ligging bij, vlakbij de autostrade, en dan zijn alle ingrediënten aanwezig om als kmo een sterke uitvalsbasis te hebben in een bedrijvige stad. Bovendien kom je als bedrijf niet terecht in een traditionele kmo-zone. De Marcel Habetslaan is een ouder stukje Genk en staat bekend om zijn oude ingenieurs- en directeurswoningen uit de mijnperiode begin 20e eeuw. Geïnteresseerde huurders vestigen zich dus op een echt atypisch bedrijventerrein, tussen het onroerend erfgoed.”

Drie bouwfases
De eerste fase van de bouwwerken is momenteel al volop aan de gang. “Vermoedelijk zijn we hiermee rond in mei. De eerste units zouden klaar moeten zijn voor verhuur in augustus. In februari volgend jaar willen we de werken volledig afgerond hebben”, aldus Cerina Marchetta.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.