Nieuws Limburg Marechal haalt 32 miljoen op voor investeringen

Marechal haalt 32 miljoen op voor investeringen

Marechal haalt 32 miljoen op voor investeringen

Down2Earth, het investeringsfonds dat Ivo Marechal heeft opgezet met enkele oud-gedienden van de GIMV, heeft bij de eerste kapitaalronde inmiddels 32 miljoen euro kapitaal opgehaald. Dat schrijft de zakenkrant De Tijd. Een 50-tal ondernemersfamilies hebben 28,5 miljoen euro op tafel gelegd om het fonds te spijzen. LRM deed er 2,5 miljoen bij en Bank Degroof ook nog een miljoen. Er lopen nog contacten met andere geïnteresseerden, zodat het kapitaal op termijn moet oplopen tot 50 à 60 miljoen.

ivo marechal 2Hoewel Marechal nog niet in zijn kaarten laat kijken over de eerste investeringen die het fonds zal doen, weet De Tijd dat de Gentse verpakkingsgroep Conteyor het eerste target is van Down2Earth. Conteyor maakt verpakkingen in textiel voor krasgevoelige onderdelen als spiegels, gelakt metaal, enzovoort.

Down2Earth staat los van de participatie die Marechal heeft in het Beringse bedrijf Abo Belgium, waar Jeffrey Alenus is aangesteld als CEO (zie ander artikel).

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.