Nieuws Limburg Marmorith Beton kreeg stevige tik in 2010

Marmorith Beton kreeg stevige tik in 2010

Marmorith Beton kreeg stevige tik in 2010

Marmorith Betonindustrie uit Houthalen-Helchteren, behorend tot de Prefaco-groep van de Ierse CRH-holding, heeft vorig jaar een flinke tik gekregen. Na een verlies van 315.000 euro in 2009, werd 2010 afgesloten met 733.000 euro in het rood. Ook de omzet liep verder terug. Waar in 2008 nog een record van bijna 26 miljoen euro werd gehaald, slonk deze in 2009 tot 19,1 miljoen en nu tot 15,5 miljoen. Het verminderde volume, te wijten aan de algemene crisis in de bouwsector die vorig jaar nog in alle hevigheid woedde, had tevens tot gevolg dat een aantal mensen moesten afvloeien. Marmorith Betonindustrie had eind 2010 129 mensen in dienst, ten opzichte van 145 een jaar eerder.

Deze CRH-dochter (waartoe bv. ook Juma Beton, Omnidal en Maessen behoren), heeft in 2010 overigens ook de betoncentrale Omnia Limburg definitief overgenomen. Ondanks de twee opeenvolgende verliesjaren maakt Marmorith Betonindustrie zich echter geen zorgen. Het aantrekken van de conjunctuur zorgt traditioneel voor meer bouwbedrijvigheid, en de bijhorende behoefte aan betonproducten. Voor de rest van 2011 is het bedrijf dus hoopvol gestemd.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.