Nieuws Limburg Martens en Martens maken samen nieuw product

Martens en Martens maken samen nieuw product

Martens en Martens maken samen nieuw product

Kristof Martens van Speedworks (Sint-Truiden) en Wim Martens van Recupwood (Hasselt) hebben als alternatief voor een terrasverwarmer op gas, een versie ontwikkeld op hout, afgewerkt als staantafel met Haspengouwse fruitkisten.

Buiten is het nieuwe binnen, zo dachten de ondernemers Kristof Martens van Speedworks en Wim Martens van Recupwood. Zelfde achternaam, maar geen familie. Het was Kristof die ging experimenteren met de ontwikkeling van een terrasverwarmer op hout. “De kosten in verbruik liggen merkelijk lager dan met gas en het slepen en stockeren van zware gastonnen behoren dan ook tot het verleden”, zegt hij. “Ieder toestel is bovendien voorzien van een ombouw, die dienst doet als staantafel. Ideaal dus voor horeca- en vergadertoepassingen, maar ook voor een tapasavondje in de tuin.”

Voor de afwerking tot staantafel werd een beroep gedaan op het Hasseltse bedrijf Recupwood. “Aangezien Speedworks zijn thuisbasis heeft in Sint-Truiden, kozen we voor eiken recuperatieplanken, afkomstig van grote fruitkisten uit Haspengouw”, legt wim uit. “Zo voegen we een extra ecologische en circulaire toets toe aan het geheel.

Speedworks wil in de eerste fase een 50- tal toestellen bouwen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.