martens-traktor

Martens keert terug naar hometown Bree

Vorige maand organiseerde Martens Traktor, het bedrijf van Jean Knevels, een opendeurdag om het grote publiek te laten kennismaken met de nieuwe vestiging in Bree. Met deze grote investering op het industrieterrein Vostert, keert de machinehandel na een omzwerving van meer dan 10 jaar, terug naar de 'hometown'. (Het is dus niet alleen de keeperstrainer Martens die zijn oude liefde opnieuw in de armen sluit...)

De geschiedenis van Martens Traktor gaat terug naar 1880, toen Henri en Rochus Martens de basis legden voor een handel in dors- en maaimachines. Sinds de Eerste Wereldoorlog werden er in de werkplaatsen in Bree ook eigen machines geproduceerd. Op het hoogtepunt werkten er zo'n 100 mensen.

Daarna was het Theo Martens die in 1953 de familiale ondernemerstraditie nieuw leven inblies met de oprichting van een handel in industriële en landbouwuitrustingen. Na diens pensioen in 1993 volgde de overname door Jean Knevels en zijn echtgenote Rita Neijens. Door capaciteitsproblemen beslisten zijn in 2005 om voor het eerst Bree te verlaten voor de bouw van een gloednieuw bedrijfscomplex in Opglabbeek. Toen dat werd overgelaten, verhuisde Martens Traktor in 2009 naar Bocholt. Maar ook daar barstte de zaak uit haar voegen, en zo werd gekozen voor een nieuwe stek, en dit opnieuw in de Heimat, Bree. Meer zelfs, het bedrijf keert terug naar industriezone Vostert, waar het voor de bouw in Opglabbeek al gevestigd was.

Daarmee is de cirkel rond. De zaakvoerder is vastbesloten om het bedrijf vanop de nieuwe locatie een flinke boost te geven.