Nieuws Limburg Martens verkoopt meer bier dan ooit

Martens verkoopt meer bier dan ooit

Martens verkoopt meer bier dan ooit

Brouwerij Martens uit Bocholt is sterk bezig. Ondanks een inkrimpende biermarkt heeft de Bocholtse pilsbrouwer het sterkste jaar ooit achter de rug (geconsolideerde omzet van 118 miljoen). “We mogen inderdaad niet klagen,” aldus een immer bescheiden Fons Martens. “De volumes stijgen nog steeds, voornamelijk in Europa, maar ook in Azië en Afrika kennen ze stilaan de weg naar Bocholt. De groei komt ook door op vlak van innovatie de vraag van de markt te volgen, bijvoorbeeld naar bier met minder alcohol. Ondertussen slinken evenwel de marges door de stijgende grondstofprijzen, die we niet aan de consument kunnen doorrekenen.”

Fons Martens heeft deze week overigens met veel belangstelling gelezen over de blinde smaaktesten van Test-Aankoop, waarbij de ‘grote merken’ werden weggeblazen door onder meer het gerstenat van Aldi, dat door Martens wordt gebrouwen. “Een zoveelste bewijs dat onze prijs-kwaliteitverhouding heel goed zit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.