Nieuws Limburg Mathieu Coenegrachts koopt Belisia terug

Mathieu Coenegrachts koopt Belisia terug

Mathieu Coenegrachts koopt Belisia terug

Anderhalf jaar na de overname van de kantoorinrichter Belisia door branchegenoot Vanerum uit Diest, is Belisia weer in Limburgse handen. Voormalig eigenaar Mathieu Coenegrachts neemt samen met Marijke Lambrigts, Merlijn van Kan en Hilde Castro de zaak over. “Destijds was de overname door Vanerum nodig”, zegt Marijke Lambrigts, de nieuwe afgevaardigd bestuurder van het Bilzens bedrijf. “Belisia was onder meer door de crisis in zwaar weer terechtgekomen, en dankzij de steun van een gezonde groep als Vanerum, kon het hoofd boven water worden gehouden.”

Onder de vleugels van Vanerum was het de bedoeling dat de Diestse tak zich zou toeleggen op schoolmeubelen en de metalen componenten, terwijl Belisia zich zou toespitsen op de kantoorinrichting en de houten componenten. Belisia had immers een moderne schrijnwerkerij in huis.

“Maar tijdens de managementbesprekingen met Vanerum, werd al snel duidelijk dat er zich een splitsing opdrong tussen de ontwikkeling en verkoop enerzijds, en de productie anderzijds.” En zo gebeurde, en wel op erg korte termijn. In nauwelijks drie weken werd een management buy out op poten gezet. De constructie is financieel niet te zwaar belastend voor het bedrijf, en biedt anderzijds nieuwe kansen voor de toekomst. Zo huurt Belisia nu de showroom in Bilzen. De schrijnwerkerij blijft ook onder de vleugels van Vanerum, maar blijft ook toeleverancier van Belisia. “Op die manier moesten we niet investeren in duur vastgoed of uitrusting”, legt Lambrigts uit.

Belisia richt zich nu uitsluitend op projecten voor kantoren, bibliotheken en kinderdagverblijven. De naam van het bedrijf wordt nu voluit Belisia Interior Concept.

Behalve voormalig eigenaar Mathieu Coenegrachts en afgevaardigd bestuurder Marijke Lambrigts, stappen ook de interieurarchitecten Merlijn van Kan en Hilde Castro in de boot. “Ik ben dan ook verschrikkelijk content”, zegt Coenegrachts. “Voor een goed begrip, wij blijven een goede relatie met Vanerum onderhouden”, voegt Lambrigts er nog aan toe.

Dit jaar mikt Belisia op een omzet van 2,5 miljoen euro.

Nieuwe eigenaars Hilde Castro (staand), Mathieu Coenegrachts (staand), Merlijn van Kan en Marijke Lambrigts: “We concentreren ons nu voluit op projectinrichting.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.