Nieuws Limburg Mathieu Gijbels tekent groot contract met Quick

Mathieu Gijbels tekent groot contract met Quick

Mathieu Gijbels tekent groot contract met Quick

De Limburgse industriebouwer Mathieu Gijbels gaat alle toekomstige Belgische restaurants bouwen van hamburgerketen Quick. Voorlopig gaat het om drie restaurants, de anderen volgen spoedig. Dit werd zopas bekendgemaakt bij de opening van het eerste ‘Qubic-restaurant’, een nieuw concept van de fastfoodgigant.

De keten van hamburgerrestaurants Quick gaat de komende maanden fors investeren in nieuwe vestigingen. Maandag opende Quick in Flémalle zijn 88ste Belgische restaurant, meteen het eerste restaurant dat wordt gebouwd volgens het nieuwe Qubic-model. In deze nieuwe fisosofie staan integratie in de omgeving en energiezuinigheid centraal. De nieuwe restaurants besteden veel aandacht aan een vlotte en veilige verkeersafwikkeling en voor de bouw worden duurzame materialen gebruikt.

Quick werkte voor de uitwerking van dat bouwconcept samen met het architectenbureau Lahon & Partners en de Limburgse industriebouwer Mathieu Gijbels. Met de nieuwe restaurants bereidt Quick zich voor op de komst van een derde speler op de markt van de hamburgerrestaurants. Binnenkort zet immers ook het Amerikaanse Burger King, dat ons land jarenlang links heeft laten liggen, zijn eerste stappen op de Belgische markt.

In totaal heeft de Quick-groep momenteel ruim 500 restaurants, vooral in Frankrijk, België en Luxemburg. De fastfoodgroep heeft 19.000 mensen in dienst en haalde in 2011 een zakencijfer van 982 miljoen euro.

Voor Mathieu Gijbels is het contract met Quick een opsteker. De industriebouwer realiseerde in 2011 een omzet van 72 miljoen euro met 300 werknemers. Voor dit jaar houdt het bedrijf rekening met een iets lagere omzet. “Maar het orderboekje voor het najaar is goed gevuld, met onder meer de nieuwe vestiging van VW-dealer Delorge in Hasselt en de uitbreiding van Scania in Opglabbeek,” aldus communicatie en HR-verantwoordelijke Herman Verwimp (foto).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.