Nieuws Limburg Mathieu Van der Poel vindt partner in Limburg

Mathieu Van der Poel vindt partner in Limburg

(Foto: Karel Hemerijckx)

Mathieu Van der Poel vindt partner in Limburg

Profwielrenners Mathieu Van der Poel en Brent Luyckx hebben samen met het Limburgse Naqi een gel ontwikkeld om stijve en stramme spieren na het sporten te verzachten. Het wondermiddel kwam tot stand dankzij een innovatiepremie die het Limburgse provinciebestuur 2 jaar geleden aan het bedrijvenduo had toegekend.

Naqi in Halen is een toonaangevende fabrikant van huidverzorgingsproducten. CEO Edgar Geyskens baseert zich voor nieuwe ontwikkelingen op wetenschappelijk onderzoek. Voor zijn meest recente innovatie sloeg hij de handen in elkaar met 4Gold, het bedrijf in voedingssupplementen voor sporters, dat eigendom is van wielrenners Mathieu Van der Poel en Brent Luyckx. Geholpen door een provinciale innovatiepremie van 50.000 euro konden ze samen een gel ontwikkelen die sporters helpt om sneller te herstellen van inspanningen.

Door de huidlotion van de Limburgers samen te voegen met de voedingssupplementen van de fietsers, ontstaat een gel die spierpijn na hevige inspanningen tegengaat. “Deze gecombineerde aanpak is volledig nieuw en zeer innovatief en moet de zorgbehandeling naar een hoger niveau tillen”, aldus gedeputeerde van Economie Tom Vandeput, die zopas een kijkje ging nemen in de fabriek. “Vanuit de sportwereld is er steeds meer vraag naar nieuwe manieren om sneller te herstellen. Ik ben opgetogen dat Limburgse bedrijven hierop inspelen en dankzij onze innovatiepremie kunnen opvallen in deze groeiende markt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.