Nieuws Limburg Mathieu Verjans wordt nationaal ACV-secretaris

Mathieu Verjans wordt nationaal ACV-secretaris

Mathieu Verjans wordt nationaal ACV-secretaris

Het nationaal bestuur van het ACV heeft Mathieu Verjans, momenteel voorzitter van ACV-Limburg, benoemd tot nationaal secretaris. De benoeming kadert in de doorschuifoperatie aan de top van de christelijke vakbond, en maakt Verjans meteen ook lid van het dagelijks bestuur van het ACV. In Limburg zal dus een opvolger moeten gezocht worden voor de vakbondstopman.

Als nationaal secretaris van het ACV zal Verjans (50) de ondernemingswerking en het arbeidsrecht opvolgen. Hij zal de sociale verkiezingen coördineren. In de Nationale Arbeidsraad zal hij onderhandelen over nationale cao’s. Hij zal nog voor de jaarwisseling zijn nieuwe opdrachten opnemen.

Verjans studeerde in 1982 af aan de Sociale Hogeschool in Heverlee, optie syndicaal werk. Hij startte na zijn studies in 1983 zijn loopbaan als medewerker van het ACV verbond Limburg en maakte een paar jaar later de overstap naar de bediendecentrale LBC-NVK. In 2002 werd Verjans voorzitter van ACV-Limburg.

Zijn benoeming past in de doorschuifoperatie aan de top van het ACV. Door de opvolging van voorzitter Luc Cortebeeck door nationaal secretaris Marc Leemans was een plaats vrijgekomen in het dagelijks bestuur.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.