Nieuws Limburg Matty Zadnikar verkoopt deel Z-Group

Matty Zadnikar verkoopt deel Z-Group

Matty Zadnikar verkoopt deel Z-Group

Z-Safety Services, het grootste onderdeel van de Z-Group van Matty Zadnikar in Dilsen-Stokkem, komt straks in handen van de Amerikaanse branchegenoot Total Safety. In ruil krijgt Zadnikar een minderheidsbelang in de (grotere) Amerikaanse groep. Hij wordt er ook bestuurder en krijgt de verantwoordelijkheid over Total Safety in Europa. “Dit is een erg belangrijke stap voor Z-Safety”, zegt Zadnikar in een gesprek met deze redactie. “Een strategische oefening wees uit dat we nog te klein zijn om met de groten mee te kunnen. We zijn daarom zowel in de VS als in het Midden-Oosten op zoek gegaan naar partners die de nodige synergie kunnen bieden.”

Uiteindelijk is het tot een strategisch voorakkoord gekomen met het Amerikaanse Total Safety. De deal houdt in dat Zadnikar alle aandelen van Z-Safety verkoopt aan Total Safety, en in ruil een minderheidsbelang krijgt in de Amerikaanse overnemer. De transactie moet wel nog groen licht krijgen van de Duitse mededingingscommissie. Van zodra dat het geval is, wordt Zadnikar, de huidige ceo van Z-Safety Services, de vice president Europe binnen Total Safety. Zijn financiële rechterhand Francois Van Bever wordt ook Vice President Finance Europe. Over de waarde van de deal zijn verder geen details vrijgegeven.

Z-Safety Services telt meer dan 500 werknemers in zeven vestigingen in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Samen zijn ze goed voor een omzet van 55 miljoen euro.

Total Safety is de wereldleider op vlak van geïntegreerde veiligheidsoplossingen. De groep haalt een omzet van 226 miljoen euro en is met ruim 100 vestigingen aanwezig in 21 landen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.