Nieuws Limburg ME Construct krijgt bescherming tegen schuldeisers

ME Construct krijgt bescherming tegen schuldeisers

ME Construct krijgt bescherming tegen schuldeisers

ferrari_experienceHet gekende metaalconstructiebedrijf ME Construct uit Bree heeft bij de rechtbank van Koophandel in Tongeren bescherming tegen de schuldeisers gevraagd, en gekregen. Het is niet voor het eerst dat dit gebeurt. De nieuwe voorlopige opschorting is toegekend tot 28 maart 2014, en dit met het oog op het realiseren van een overdracht onder gerechtelijk gezag. Concreet houdt de maatregel in dat de rechtbank gelooft in de herstructureringsplannen van ME Construct en hen de tijd geeft om orde op zaken te stellen. De zaakvoerders moeten nu alle schuldeisers op de hoogte brengen van het vonnis in het kader van de WCO (Wet op de Continuïteit van de Onderneming) en het reddingsplan aan hen voorleggen. Vervolgens moeten ze, samen met de aangeduide gerechtsmandatarissen, op 21 maart verslag uitbrengen. Daarna zal de rechtbank oordelen over een eventuele verlenging van de bescherming. Voor de nv Immobo, die op hetzelfde adres is gevestigd, werd overigens ook een WCO bekomen. Ook voor die vennootschap moet aan dezelfde voorwaarden worden voldaan binnen hetzelfde tijdsbestek.

ME Construct had al enige tijd te kampen met de gevolgen van de crisis. Zowel in de openbare aanbestedingen als in de grote industriële projecten was het volume teruggevallen. Het bedrijf kon in het verleden fors groeien door deze grote opdrachten, zoals het Ferrari Experience Center in Abu Dhabi (foto).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.