Nieuws Limburg Meekers verhuist naar Tongeren en doet overname

Meekers verhuist naar Tongeren en doet overname

Meekers verhuist naar Tongeren en doet overname

Bouwbedrijf Meekers uit Kortessem heeft deze week een nieuw hoofdstuk van de bedrijfsgeschiedenis aangevat. Na een zeer ingrijpende renovatie van de gebouwen die vroeger eigendom waren van bouwbedrijf Beerts in Tongeren, zijn de 35 personeelsleden en materialen van Meekers nu verhuisd. “Onze vorige locatie was veel te klein geworden,” zegt zaakvoerder Jos Meekers. “Vandaar dat we de site van 1,4 hectare in Tongeren hebben gekocht. We hebben fors geïnvesteerd om de 6000 m2 opslagruimte en 500 m2 kantoren op te frissen naar onze behoeften. We zijn nu klaar om de volgende fase in ons groeiproces aan te vatten. Al hebben we niet de ambitie om ineens spectaculair uit onze voegen te gaan barsten. Het orderboekje zit goed vol, en de architecten waar we veel mee samenwerken, kondigen zelfs al nieuwe projecten voor 2013 en verder aan.”

Overname
Jos Meekers heeft een opportuniteit om langzaam vooruit te gaan alvast niet laten liggen. Een team van 6 ervaren bouwvakkers werd overgenomen van bouwbedrijf Schroeders in Zutendaal. “Jean-Pierre Schroeders wou zijn zaak afbouwen, en als je een goed team kan inlijven, mag je tegenwoordig niet twijfelen,” aldus Jos Meekers.

Bouwbedrijf Meekers is vooral actief in Leuven, waar veel winkels en studentenkoten worden gebouwd. “Daarnaast vertoeven we regelmatig in Brussel, en komen er ook in Limburg af en toe enkele mooie projecten voorbij. Zo starten we nu in Diepenbeek met de bouw van een groot funerarium voor Reweghs-Pipeleers.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.